Szukaj
ok
Ankieta

Czy poszedłbyś na występ tancerek XXL, takich jak zespół Danza Voluminosa?

13%
zdecydowanie tak
8%
raczej tak
14%
nie wiem
14%
raczej nie
51%
zdecydowanie nie
Bestsellery
Uzależnienie komputerowe Diagnoza, rozpowszechnianie, terapia

Andrzej Augustynek

Nowość
Bestseller
33.90 PLN
Rodzina alkoholowa z uzależnionym w leczeniu

Andrzej Margasiński

Nowość
Bestseller
36.90 PLN
Seks, narkotyki i czekolada

Paul Martin

Nowość
Bestseller
37.90 PLN
Logowanie
Login
Hasło
Przypomnij hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Ostatnio na forum
  1. www.laboratorium-24.pl...
    MateuszKraków  | 25.04.2017 17:22
  2. Kraków - 737.737.786 3cmc...
    MateuszKraków  | 25.04.2017 17:20
  3. ...
    dfrg5635  | 25.04.2017 09:51
  4. ...
    dfrg5635  | 25.04.2017 09:51
  5. ...
    dfrg5635  | 25.04.2017 09:50
  6. ...
    dfrg5635  | 25.04.2017 09:48
  7. ...
    dggd565  | 24.04.2017 12:24
  8. 没毕业办理学历认证Q微信207586481法国萨瓦大学...
    dggd565  | 24.04.2017 12:23
Dodaj blog
blogi statystyki
Już 152 osób założyło u nas bloga.
Napisaliście 237 notek
i komentarzy

Nie masz jeszcze swojego pamiętnika? Załóż go już teraz za darmo!

Mamy dobrą wiadomość dla wszystkich, których posiłek bez sporego kawałka "mięcha" to nie posiłek...

dodano: Poniedziałek, 14 Styczeń 2013, 19:28:04

Mamy dobrą wiadomość dla wszystkich, których posiłek bez sporego kawałka "mięcha" to nie posiłek...




Naukowcy z Jerozolimy ustalili, że mięsne menu wcale nie musi podwyższać poziomu cholesterolu we krwi. By zniwelować niekorzystne właściwości mięsa wystarczy kieliszek czerwonego wina. Zawarte w nim polifenole zapobiegają gromadzeniu się w organizmie złego cholesterolu, który jak wiadomo może uszkadzać naczynia krwionośne i prowadzić do chorób serca.




W badaniu wzięły udział dwie grupy ochotników. Wszystkich karmiono tłustymi potrawami z czerwonego mięsa, ale osobom z pierwszej grupy podawano też do posiłku kieliszek czerwonego wina.




Okazało się, że we krwi uczestników z drugiej grupy znacznie podwyższył się poziom dialdehydu malonowego, substancji mającej związek z przyswajaniem tłuszczy oraz złego cholesterolu LDL. Po czterech dniach mięsnej diety poziom cholesterolu w ich krwi podniósł się aż o 97% względem stanu początkowego.




W grupie pierwszej, częstowanej czerwonym winem, nie zaobserwowano podobnego zjawiska. Wszystko dzięki polifenolom, które pracując w jelitach znacznie ograniczają przyswajalność tłuszczy.

1 / 3125
Copyright © 2008-2010 Narkotyki.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kliknij tutaj aby skontaktować się z administratorem.
Autoagresja