Szukaj
ok
Ankieta

Czy poszedłbyś na występ tancerek XXL, takich jak zespół Danza Voluminosa?

13%
zdecydowanie tak
8%
raczej tak
14%
nie wiem
14%
raczej nie
51%
zdecydowanie nie
Bestsellery
Uzależnienie komputerowe Diagnoza, rozpowszechnianie, terapia

Andrzej Augustynek

Nowość
Bestseller
33.90 PLN
Rodzina alkoholowa z uzależnionym w leczeniu

Andrzej Margasiński

Nowość
Bestseller
36.90 PLN
Seks, narkotyki i czekolada

Paul Martin

Nowość
Bestseller
37.90 PLN
Logowanie
Login
Hasło
Przypomnij hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Ostatnio na forum
  1. 2017 MID-YEAR BIG SALE AS...
    vaporl  | 18.07.2017 10:58
  2. detoks alkoholowy. warto?
    bochemax  | 17.07.2017 13:07
  3. 3cmc 4cmc 3mmc 4mmc with...
    tom13drugs  | 17.07.2017 08:25
  4. Narkotyki i dopalacze...
    Saul2solve47  | 16.07.2017 09:02
  5. Dopalacze otwierające okno...
    4solve4@wp.pl  | 16.07.2017 04:03
  6. Muzyka jako narkotyk i...
    MLNwwa  | 15.07.2017 19:42
  7. Rap ćpuna z psychiatryka /...
    MLNwwa  | 15.07.2017 19:32
  8. Prośba - Newsweek
    EweL  | 13.07.2017 16:06
Dodaj blog
blogi statystyki
Już 152 osób założyło u nas bloga.
Napisaliście 237 notek
i komentarzy

Nie masz jeszcze swojego pamiętnika? Załóż go już teraz za darmo!

Mamy dobrą wiadomość dla wszystkich, których posiłek bez sporego kawałka "mięcha" to nie posiłek...

dodano: Poniedziałek, 14 Styczeń 2013, 19:28:04

Mamy dobrą wiadomość dla wszystkich, których posiłek bez sporego kawałka "mięcha" to nie posiłek...




Naukowcy z Jerozolimy ustalili, że mięsne menu wcale nie musi podwyższać poziomu cholesterolu we krwi. By zniwelować niekorzystne właściwości mięsa wystarczy kieliszek czerwonego wina. Zawarte w nim polifenole zapobiegają gromadzeniu się w organizmie złego cholesterolu, który jak wiadomo może uszkadzać naczynia krwionośne i prowadzić do chorób serca.




W badaniu wzięły udział dwie grupy ochotników. Wszystkich karmiono tłustymi potrawami z czerwonego mięsa, ale osobom z pierwszej grupy podawano też do posiłku kieliszek czerwonego wina.




Okazało się, że we krwi uczestników z drugiej grupy znacznie podwyższył się poziom dialdehydu malonowego, substancji mającej związek z przyswajaniem tłuszczy oraz złego cholesterolu LDL. Po czterech dniach mięsnej diety poziom cholesterolu w ich krwi podniósł się aż o 97% względem stanu początkowego.




W grupie pierwszej, częstowanej czerwonym winem, nie zaobserwowano podobnego zjawiska. Wszystko dzięki polifenolom, które pracując w jelitach znacznie ograniczają przyswajalność tłuszczy.

1 / 3125
Copyright © 2008-2010 Narkotyki.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kliknij tutaj aby skontaktować się z administratorem.
Autoagresja